Valg af lokaler

 

Bestil lokaler i god tid! Ofte er feststedet booket år i forvejen..!

Restaurant/ kro:
Vælger man at holde festen ude, er der flere muligheder. Det nemmeste (og ofte den billigste løsning) er naturligvis at bestille en nøglefærdig fest på en restaurant. Her sørges der for alt fra borddækning, sammensætning af menu, madlavning, servering, styring af festen med sange, taler osv. Og når festen er slut, tager man hjem uden at skulle bekymre sig om oprydning m.m. Mange hoteller og restauranter tilbyder sådanne arrangementer til særdeles rimelige kuvertpriser – flere også med overnatnings mulighed til specielle priser for vært og gæster.

Forsamlingshus:
Også på forsamlingshuse er der ofte mulighed for at bestille mad og serveringspersonale. Nogle steder har man så mulighed for selv at medbringe drikke varer. Der er normalt ikke sparet ret meget på øl, vin og vand, men er man til stærkere drikke efter middagen, kan man her medbringe det, man har lyst til. Vælger man selv at ordne hele festen, får man naturligvis travlt med at udtænke menuen, indkøbe bordduge og andet bordpynt, bestille mad udefra eller købe råvarer på det rette tidspunkt. Serveringspersonale er der stadig brug for. Selv om man f.eks. vælger ”tag selv-bord”, skal der hele tiden fyldes op. Der skal ryddes op på bordene, tømmes askebægre, sørges for drikkevarer hele festen igennem.

Eget hjem/gildesal/telt etc.:
Her står man i sagens natur helt alene med det hele. Det er nok en god idé at alliere sig med en eller flere kyndige indenfor faget. Selv om man evt. selv har forstand på mangt og meget, skal man ikke regne med selv at kunne hjælpe til under festen. En god vært har tid og overskud til at tale og underholde sig med sine gæster, ikke stå i køkkenet og vaske op! At arrangere en middag til mange mennesker er en kæmpe opgave. Indkøb af råvarer kan til tider være helt uoverskueligt – enten køber man for lidt, eller også har man mad til et helt år efter festen.

En god mulighed er her naturligvis igen at bestille maden udefra. De fleste kroer og restauranter bringer maden ud på det rette tidspunkt – lækkert og varmt, anrettet på fade. Dette fungerer helt perfekt, og så er det kun drikkevarer man skal tænke på. Og så naturligvis kaffen:

Sørg for at låne kaffemaskiner og termokander af venner og bekendte,
og gå så i gang med at lave kaffe i god tid!